Van A tot Z: Alles over Feedervissen met method feeder

Aasnaald

In feedervissen wordt een aasnaald gebruikt om aas op de haak of voerkorflijn te bevestigen, net zoals in andere vormen van vissen. Het doel blijft hetzelfde: het aas stevig en veilig op de vislijn plaatsen zonder het te beschadigen. Hier zijn enkele toepassingen van een aasnaald in feedervissen:

  1. Aasbevestiging op de haak: In feedervissen wordt vaak aas zoals maden, wormen, pellets of deeg gebruikt. Deze aassoorten kunnen zacht en kwetsbaar zijn. Met een aasnaald kun je het aas op de haak rijgen zonder het te breken of te beschadigen. Dit zorgt ervoor dat het aas er aantrekkelijk uitziet voor de vis en stevig aan de haak blijft zitten tijdens het werpen en vissen.
  2. Bevestiging van aas op de voerkorflijn: Bij het gebruik van een voerkorf in feedervissen wordt het aas vaak in de voerkorf geplaatst. Een aasnaald kan worden gebruikt om aas zoals pellets, mini-boilies of ander voer aan de voerkorflijn te bevestigen voordat de voerkorf wordt gevuld. Dit zorgt ervoor dat het aas op de juiste plaats blijft tijdens het voeren en vissen.
  3. Bescherming tegen prikken: Sommige aassoorten, zoals maden of wormen, kunnen stekelig zijn en je vingers prikken. Een aasnaald kan worden gebruikt om het aas vast te houden en te rijgen zonder direct contact met het aas te maken, waardoor je je vingers beschermt.

Kortom, een aasnaald is een handig gereedschap bij feedervissen om aas veilig en effectief op de haak of voerkorflijn te bevestigen, waardoor de kans op een succesvolle vangst wordt vergroot.

Andere artikelen