Van A tot Z: Alles over Feedervissen met method feeder

How to – Zo kies je juiste hengel en molen om te feedervissen

Het kiezen van de juiste hengel en molen voor feedervissen hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de vissen waarop je mikt, de visomgeving, je persoonlijke voorkeur en het soort feedervissen dat je wilt doen (bijvoorbeeld afstandsvissen of vissen op kortere afstanden). Over het algemeen zijn hier enkele richtlijnen:

Hengel:

  • Een feedervishengel heeft meestal een lengte tussen 3.30 meter en 4.50 meter, afhankelijk van de visstek en de afstand die je wilt bereiken.
  • Kies een hengel met een geschikte testcurve (het gewicht dat de hengel kan buigen) voor het gewicht van de korven en het aas dat je wilt werpen.
  • Hengels met quivertips zijn populair omdat ze verschillende gevoelige uiteinden bieden die kunnen worden verwisseld, afhankelijk van de situatie.

Molen:

  • Kies een molen in een geschikte maat, bijvoorbeeld een maat 4000 of 5000, die voldoende lijncapaciteit heeft.
  • Een molen met een vrijloopfunctie kan handig zijn, vooral als je vist op soorten zoals karper die de lijn kunnen nemen.

Bij feedervissen is het belangrijk om comfortabel te zijn met je uitrusting, omdat je langere tijd met je hengel en molen zult werken. Als je twijfelt, ga dan naar een gespecialiseerde hengelsportwinkel waar je advies kunt krijgen op basis van je specifieke behoeften en de wateren waar je zult vissen. Het is ook goed om ervaring op te doen met verschillende combinaties om te ontdekken wat het beste werkt voor jouw stijl van feedervissen.

Andere artikelen