Van A tot Z: Alles over Feedervissen met method feeder

Inline voerkorf

Een “inline voerkorf” is een type voerkorf dat vaak wordt gebruikt bij feedervissen. Het is een speciaal ontworpen voerkorf waarbij het loodgewicht zich binnenin de korf bevindt, meestal langs de lijn, in plaats van aan de buitenkant. Dit type voerkorf heeft enkele specifieke kenmerken en voordelen:

  1. Lood binnenin: In een inline voerkorf wordt het loodgewicht direct aan de lijn bevestigd en bevindt het zich binnenin de korf. Dit zorgt voor een gestroomlijnde en compacte vorm, wat gunstig is voor het werpen van lange afstanden en het verminderen van wrijving in het water tijdens het inwerpen.
  2. Minder verstrengeling: Doordat het lood binnenin de korf is geplaatst, is de kans op verstrengeling van de lijn tijdens het werpen verminderd. Dit kan handig zijn bij het vissen op plaatsen met veel begroeiing of obstakels onder water.
  3. Nauwkeurige aaspresentatie: Een inline voerkorf biedt een nauwkeurige manier om aas en lokaas op de visplek te presenteren. Het aas kan in de korf worden geplaatst, waardoor het zich dicht bij de haak bevindt en gemakkelijk toegankelijk is voor vissen.
  4. Visveiligheid: Omdat het lood binnenin de korf zit, is er minder risico dat vissen vast komen te zitten aan het lood, wat de veiligheid van de vis vergroot en het risico op beschadiging van de vis vermindert.

Inline voerkorven zijn verkrijgbaar in verschillende maten en ontwerpen, afhankelijk van de specifieke visomstandigheden en vissoorten waarmee je vist. Ze worden vaak gebruikt bij feedervissen, waarbij aas en voer in de korf worden geplaatst en de korf wordt bevestigd aan de hoofdlijn via een wartel of een speciale clip. Deze voerkorven zijn populair bij vissers die gericht zijn op het vangen van witvis zoals brasem, voorn en zeelt.

Andere artikelen