Van A tot Z: Alles over Feedervissen met method feeder

Method feeder

Een “method feeder” is een populaire techniek en een speciaal soort voerkorf dat wordt gebruikt bij het vissen, vooral bij het feedervissen. Deze techniek is bedoeld om het aas op een efficiënte en effectieve manier naar de visplek te brengen en tegelijkertijd een aantrekkelijke voerplek te creëren. Hier is hoe een method feeder werkt:

  1. De voerkorf: Een method feeder is een speciale voerkorf die een platte, ronde of klokvormige vorm heeft. Het heeft een centraal gat of buisje waar je de hoofdlijn doorheen haalt.
  2. Aas en voer: Voordat je gaat vissen, vul je de voerkorf met aas en voer. Dit kan bestaan uit gemalen lokaas, pellets, grondvoer, enzovoort. Het aas wordt gemengd met het voer en samengeperst in de voerkorf.
  3. Bevestiging aan de lijn: De method feeder wordt bevestigd aan de hoofdlijn via het centrale gat of buisje. Vaak wordt hiervoor een wartel of een speciale feederbevestiging gebruikt.
  4. Werpen: Na het bevestigen van de method feeder aan de lijn, werp je deze naar de visplek. Tijdens het werpen zal het aas en voer binnenin de korf blijven zitten.
  5. Aaspresentatie: Wanneer de method feeder de bodem bereikt, begint het aas en voer binnenin de korf langzaam op te lossen en verspreidt het zich rond de korf. Dit creëert een aantrekkelijke voerplek waar vissen worden aangetrokken.
  6. Haakaas: De vislijn boven de method feeder heeft meestal een kort stukje zonder voer, waar je het haakaas bevestigt. Hierdoor zal het haakaas direct boven de voerplek zweven, waar de vissen naar toe worden gelokt.

De method feeder is een effectieve techniek voor het vangen van verschillende vissoorten, waaronder karper, brasem, voorn en zeelt. Het maakt het mogelijk om aas en voer op een geconcentreerde manier aan te bieden en kan vooral nuttig zijn bij het vissen op grotere vissen. Het is belangrijk om de juiste maat method feeder en het juiste aas te kiezen, afhankelijk van de vissoort en de visomstandigheden.

Andere artikelen