Alles wat je wil weten over feeder vissen

Wat is feedervissen?

De naam zegt het al. Bij het feedervissen draait om het maken van een voerplek. Dit doe je door middel van een korf die je vult met feedervoer of pellets. Doordat je met een feederhengel en een korf vist kun je ineens op veel plekken vissen die bijv. met een vaste hengel niet bereikbaar zijn.

In ‘t kort

 

Wat heb je nodig om te feederen?

Zelf ben ik begonnen met een kleine winkle picker van 2.60 en een de (oudere) molen die ik daar nog op had zitten met een 0.24mm lijn. Heb je deze ook nog liggen, dan is dat een prima manier om te beginnen met feedervissen. Daarnaast heb je een korf/feeder nodig, waar je vervolgens je onderlijn weer bevestigd. Dat is het mooie aan feeder vissen, je hebt er niet veel voor nodig en kunt op veel plekken op deze manier vissen. Tot slot heb je natuurlijk nog voer nodig voor in je korf/feeder en aas voor je onderlijn.

Wat kun je vangen met feedervissen?

Zoals bij iedere manier van vissen is hetgeen je vangt afhankelijk van het aas dat je gebruikt. Zo kun je ook met feedervissen verschillende soorten vis vangen. Om het iets te beperken durf ik wel te stellen dat het gros in Nederland met de feeder vooral vist op Karper, Brasem, Zeelt en Voorn. Natuurlijk heb je altijd kans dat je iets anders vangt bijv. een baarsje, grondel etc..

Waar kun je het beste feedervissen?

Stilstaand water zoals bijv. een visvijver, kleine rivieren of brede sloten zijn ideale wateren om met de feeder op te vissen. Ondiepere wateren zijn ook perfect mits er niet teveel vuil staat waarin je vast kan komen te zitten. Uiteraard is het soort water ook bepalend voor het type vis dat je kunt vangen. Zelf vis ik graag op bredere sloten of uitlopen van kanalen omdat het type vis dat je daar vangt uiteen kan lopen.

Nieuwsgierig geworden naar meer? De komende tijd gaan we dieper in op feedervissen, en dan specifiek op het feederen met de method feeder.