Van A tot Z: Alles over Feedervissen met method feeder

Wat is een voerkorf?

Een voerkorf, ook wel bekend als een voermand of feederkorf, is een specifiek stuk vistuig dat wordt gebruikt bij feedervissen. Het is een korfvormig apparaat dat wordt gevuld met aas en lokvoer en aan de vislijn wordt bevestigd. Het doel van de voerkorf is om aas en voer naar de bodem van het water te transporteren, waardoor een voerplek wordt gecreëerd waar vissen zich verzamelen.

Hier is hoe een voerkorf typisch werkt:

  1. Vullen met aas: De voerkorf wordt geopend, en aas zoals pellets, maden, wormen of grondvoer wordt erin geplaatst. Soms wordt er ook een haak bevestigd met aas om vissen aan te trekken.
  2. Sluiten: Na het vullen wordt de voerkorf gesloten of afgedicht, zodat het aas en het voer er niet uit kunnen vallen.
  3. Bevestigen aan de lijn: De voerkorf wordt met behulp van een wartel of een speciale bevestiging aan de hoofdlijn bevestigd. Het kan ook een extra onderlijn bevatten met een haak voor het aas.
  4. Werpen: Wanneer je de hengel werpt, wordt de voerkorf naar de beoogde visplek in het water getransporteerd.
  5. Op de bodem landen: Zodra de voerkorf de bodem bereikt, lost het aas en het voer langzaam op en verspreidt het zich rond de feedermontage, waardoor een voerplek wordt gecreëerd.

Voerkorven zijn verkrijgbaar in verschillende maten en ontwerpen, afhankelijk van de visomstandigheden en de vissoorten waarvoor ze worden gebruikt. Ze zijn een belangrijk onderdeel van de feedervistechniek, omdat ze vissers helpen om hun aas op de juiste plek te brengen en vissen naar de visstek te lokken.

Andere artikelen