Van A tot Z: Alles over Feedervissen met method feeder

Wat is feedervissen?

Met feedervissen of kortweg feederen hebben we het over vissen met een werphengel waarbij je een voerplek creëert door steeds op dezelfde plek te werpen. Zodoende kun je succesvol vissen op plaatsen die niet te bereiken zijn met een vaste hengel of, waar je te voet niet kunt komen.

De basis

Het draait in de basis dus allemaal om het creëren van een aantrekkelijk voerplek voor de vis die je wilt vangen. Zelf vis ik vaak op Voorn en Brasem met de feeder, maar je kan ook prima op (kleinere) karpervissen met een feederhengel. Anders dan bij karpervissen maak je dus ter plaatse een voerplek aan waarop je na iedere worp (cast) 10 a 15 minuten vist. Als je wat minder geduld hebt ,zoals ik, is dit de ideale manier van vissen om je toch wel bezig bent de hele tijd, zeker als je met meerdere hengels tegelijk aan het vissen bent.

De perfecte stek?

Persoonlijk vis ik vaak op smallere vaarbare kanalen of een uitloop daarvan. Daarnaast wil ik ook nog weleens uitwijken naar afgegraven plassen die ontstaan zijn uit bijv. de bouw van viaducten jaren geleden. Maar je kan ook prima vissen met de feeder op grotere wateren zoals bijv. Het Hollands Diep of bredere stukken van de Maas.

Andere artikelen