Van A tot Z: Alles over Feedervissen met method feeder

Wat zijn boilies?

Boilies zijn ronde, harde aasballetjes die veel worden gebruikt bij het karpervissen en andere vormen van sportvissen. Ze zijn meestal gemaakt van een mengsel van vismeel, gemalen granen, oliƫn en smaakstoffen die tot een deeg worden gekneed en daarna worden gekookt of gestoomd.

Boilies zijn verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en smaken, en ze hebben vaak aantrekkelijke geuren die vissen aantrekken. Ze worden gebruikt om karpers en andere vissoorten aan te trekken en te verleiden om aan te bijten.

De naam “boilies” komt van het Engelse werkwoord “to boil,” wat koken betekent, omdat deze aasballetjes oorspronkelijk werden gekookt. Er zijn echter ook “shelf-life” boilies beschikbaar die langer houdbaar zijn en niet gekoeld hoeven te worden bewaard.

Boilies worden meestal aangeboden op de haak, maar ze kunnen ook worden gebruikt in combinatie met method feeders, waarbij de boilies als extra lokaas in de voerkorf worden geplaatst om vissen naar de visstek te lokken. De keuze van boilies hangt af van de vissoort en de persoonlijke voorkeur, en ze zijn een populair aas voor karpervissers vanwege hun effectiviteit.

Andere artikelen