Van A tot Z: Alles over Feedervissen met method feeder

Wat zijn pellets?

Pellets zijn kleine, cilindervormige of ronde voerbrokjes die worden gebruikt als aas bij het vissen. Ze worden gemaakt van samengeperste ingrediënten zoals vismeel, granen, oliën en andere voedingsstoffen. Pellets zijn verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en samenstellingen, afhankelijk van het doel en de vissoort waarvoor ze worden gebruikt.

Bij feedervissen worden pellets vaak gebruikt vanwege hun hoge voedingswaarde en aantrekkelijke geur en smaak voor vissen zoals brasem, karper en andere witvissoorten. Pellets kunnen in verschillende maten worden gebruikt, variërend van micro-pellets tot grotere exemplaren. Ze kunnen rechtstreeks op de haak worden geregen of als extra lokaas in de voerkorf worden geplaatst om vissen naar de voerplek te lokken.

Pellets zijn populair omdat ze langzaam uiteenvallen in het water en geleidelijk geur en voedingsstoffen vrijgeven, waardoor vissen worden aangetrokken en langer in de buurt blijven. De keuze van de grootte en het type pellet hangt af van de vissoort, de watercondities en de specifieke visstrategie die je toepast.

Andere artikelen