Van A tot Z: Alles over Feedervissen met method feeder

Welke vissoorten kunnen met feederen worden gevangen?

In Nederland kunnen verschillende soorten vissen met de feedermethode worden gevangen. De feedermethode is vooral populair bij het vissen op witvissoorten. Enkele veelvoorkomende vissoorten die met de feedermethode kunnen worden gevangen in Nederland zijn:

  1. Brasem: Brasem is een van de meest voorkomende doelsoorten bij het feedervissen in Nederland. Ze worden vaak aangetrokken door lokvoer en aas in de feeder.
  2. Karper: Hoewel de karper een grotere vis is, wordt de feeder hengel ook gebruikt om deze vis te vangen, vooral in wateren waar karper aanwezig is.
  3. Blankvoorn: Blankvoorn is een andere veelvoorkomende vissoort die vaak wordt gevangen met de feedermethode.
  4. Zeelt: Zeelt is een sterke vis die zich graag tegoed doet aan lokvoer en aas dat wordt aangeboden met een feeder.
  5. Ruisvoorn: Ruisvoorn is een kleinere vissoort die ook vaak met de feedermethode wordt gevangen, vooral in visvijvers.
  6. Barbeel: Barbeel is een uitdagende sportvis die zich goed laat vangen met de feedermethode, vooral in rivieren.
  7. Voorn: Gewone voorn kan ook worden gevangen met de feedermethode, hoewel deze soort soms selectiever kan zijn in zijn voedselkeuze.

Het is belangrijk om te weten welke vissoorten in de wateren in jouw regio aanwezig zijn voordat je begint met feedervissen. Lokale kennis en ervaring van andere vissers kunnen je helpen bij het bepalen van de beste strategie├źn en aassoorten voor het vangen van specifieke vissoorten.

Andere artikelen